attention

OPROEP aan MUZIKANTEN uit de gemeente HELLENDOORN

Hoe zou het je lijken wanneer we dit voorjaar nog als (oud) Nijverdalse en (oud) Hellendoornse muzikanten een fantastisch klinkende pop/rock (dubbel)album zouden gaan opnemen. Een album met uitsluitend door ons zelf geschreven materiaal. In met name de tracks uit de jaren-70 en -80 ben ik erg geïnteresseerd!  Mocht je nummers hebben geschreven waarvan je zegt, dat zou toch eens opnieuw en professioneel moeten worden opgenomen dan is dit dus DE kans! Productioneel ben ik zeer ruimdenkend. Ofschoon ik het belangrijk vind dat iedereen zoveel mogelijk zijn eigen partijen inspeelt zal ik het niet nalaten om wanneer het de productie zal verbeteren eigen (VST) partijen inspelen. Maar mochten er nog bruikbare opnames zijn van jullie tracks dan kunnen we ook die eventueel gebruiken. De originele sound en karakter van iedere band wil ik wel zoveel mogelijk benadrukken.  Maar uiteindelijk geef je me wel de volledige vrijheid om de productie te maken zoals mij die het beste lijkt. (Dit is waarom ik dit project überhaupt heb gestart.) Uiteraard hou ik zoveel mogelijk rekening met eventuele wensen van jou kant en doen we alles in goed een redelijk overleg!

Wat ik graag wil benadrukken is dat alles wat we samen gaan doen en meemaken in het kader van dit project, voor iedereen gewoon een donders gave ervaring moet worden, waar je nog vaak en met genoegen aan terug zult gaan denken.

Als je het niet erg vind dan doe ik de ganse productie, want…. dat is mijn fun. Het is niet de bedoeling om op te gaan treden en wat dat betreft verplicht je je ook tot niets! Nee, puur een mooi en historisch document maken.  Nou…. wat dugt oe?

DOEN zou ik zeggen. Handen uit de mouwen, haal je muziekinstrumenten van stal, warm je stembanden op, zoek je (ouwe)demo’s van vroeger op, en doe mee met dit unieke Hellendoorns initiatief. Ik heb er duvels veel zin in. NU JIJ NOG!

OLD ROCKERS NEVER DIE !

Je kunt meedoen als:

 • je in de jaren 70 en 80 in een band hebt gespeeld of solo artiest was in ons mooie gemeente Hellendoorn
 • je eigen geschreven repertoire hebt (mogen zelfs oude demo’s zijn)
 • je bereid bent je ego en wellicht oud zeer ondergeschikt te maken aan ons gezamenlijk doel: Release van een PoepGaaf Album
 • je het komend voorjaar tijd vrij kunt maken voor enkele besprekingen en uiteraard de nodige opnames
 • EVENTUEEL meewerken aan live optredens (als er behoefte is om op te treden en is dus niet bij voorbaat verplicht!)

            en last but not least…….

je gelooft in mijn zakelijke, creatieve en productionele eindverantwoordelijkheid!

Dit is de weg naar de realisatie van het album:

 • samenstellen van de groep medewerkende artiesten (de uiteindelijke band)
 • verzamelen van alle repertoire (jouw eerder al dan niet uitgebracht materiaal)
 • opnames (hopelijk hebben velen van jullie thuisopname mogelijkheden)
 • productie, mixage en mastering gebeuren doe ik in mijn mooie home -studio (uitdaging is om er een coherend geheel te maken)
 • release van het album vind plaats op een eigen label al dan niet in fysieke vorm (zou wel erg gaaf zijn op CD of Vinyl)
 • eigen website en online marketing en promotionele activiteiten

Enkele belangrijke zaakjes vooraf:

 • De auteursrechten qua componist/tekstschrijvervan jullie tracks blijven bij jullie als originele componisten/tekstschrijvers!
 • De uitgaverechten (1/3 deel van het gehele auteursrecht) gaan wel allemaal naar mij.
 • De naam voor het project ligt al vast maarrrrr….. die hou ik nog even geheim tot het allerlaatst. Maar geloof me, die is zeer uniek.
 • De website URL ligt ook al mooi vast.

Tot slot één heel errug belangrijk ding!!!!!!

Tot de release van het album wil ik dat niemand in het openbaar (dus al helemaal NIET op social media etc.) rept over dit project!!!!!!

Het heeft geen enkele toegevoegde waarde, sterker nog, het roept verwachtingen op die we wellicht straks zelfs helemaal niet waarmaken. De impact zal ook des te groter zijn wanneer we “zomaar uit het niets” met een compleet album naar buiten komen.

Robert

                                                                                                                                                           Robert Pot